Va ser el 20 de desembre del 2023 al Centre Cultural de les Preses. 

El Centre Cultural de les Preses va ser l’escenari de la trobada.

El 20 de desembre del 2023 es va celebrar l’últim ple de l’any del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Garrotxa al Centre Cultural de les Preses. Hi van participar deu casals de la gent gran de la comarca: el Casal de Tortellà, el Casal la Canya, el Casal d’Argelaguer, el Casal de Sant Feliu de Pallerols, el Casal de Sant Esteve d’en Bas, l’Esplai la Caixa Olot, el Casal de Sant Joan les Fonts, el Casal de Sant Privat d’en Bas, el Casal de les Planes d’Hostoles i el Casal de les Preses.

S’hi van tractar diversos temes, com per exemple com apropar la cultura al col·lectiu de la gent gran amb les persones responsables d’Olot Cultura, Rosa Rebugent i Tena Busquets, oferint diferents propostes teatrals i culturals pels membres dels Casals. 

També es va presentar l’activitat i la feina que es porta a terme des de l’Associació pel Dret a Morir Dignament Catalunya per part de la Loreto Noguer i Pilar Gurt, membres de l’associació. Aquesta entitat va ser fundada l’any 1984 per a defensar els drets de les persones a la completa autonomia per prendre decisions al final de la vida. Donen suport i orientació en tot el que envolti aquest tema i també amb el DVA (document de voluntats anticipades també dit Testament Vital).

Finalment, la consellera de Serveis Socials, la Sra. Maria Vidal, va explicar que s’han reprès els grups de treball que aquest 2024 abordaran temes que preocupen a la comarca com la mobilitat, l’habitatge i la sanitat, entre altres.

Es va acabar la jornada amb una cantada de nadales a càrrec de la Coral Puigsacalm. 

Des del Consell Consultiu es vol agrair la participació i implicació de totes les persones que assisteixen a aquestes trobades i vetllen per millorar les condicions de vida de les persones grans de la Garrotxa.