Més de 200 persones han participat de la celebració de Dia del Jubilat Garrotxí, que ha tingut lloc aquest divendres. El Consell Consultiu de la Gent Gran de la Garrotxa ha organitzat aquesta trobada, després que una enquesta realitzada a aquest col•lectiu detectés la necessitat de mancomunar serveis entre els diferents casals i organitzar activitats conjuntes entre els seus representants.

Després de detectar una disminució del número d’usuaris d’alguns dels casals de la gent gran, l’any passat es va realitzar una enquesta entre els veïns de la Garrotxa d’edats compreses entre els 60 i 65 anys. Es tractava de conèixer si l’anomenada gent gran jove participava o no dels casals i quines activitats volia trobar-hi. A més d’organitzar noves iniciatives, l’enquesta també va constatar que calia organitzar accions conjuntes i fer-ne més difusió. El president del Consell Comarcal, Joan Espona, ha explicat que “es va veure la necessitat de sumar esforços entre els diferents casals per organitzar actes de forma conjunta ja que la majoria d’ells ja impulsaven pràcticament les mateixes activitats”. El següent pas va ser la creació d’un grup de treball format per representants de diferents casals per dinamitzar les accions que es porten a terme i treballar de forma conjunta. I com a resultat d’aquest procés, ja s’ha publicat una programació de totes les activitats previstes, s’ha realitzat una sortida cultural a Igualada i aquest divendres el Dia del Jubilat Garrotxí, que ha consistit en un concert i un dinar de germanor, que ha tingut 226 assistents. “La veritat és que estem molt satisfets de la resposta ja que, en ser la primera edició, mai saps com pot anar” ha explicat la representat del Consell Consultiu de la Gent Gran de la Garrotxa, Isabel Brussosa que ha subratllat que l’objectiu de la trobada ha estat “que la gent no se senti aïllada sinó que forma part d’un grup, que especialment en un moment com l’actual, ens hem d’ajudar els uns als altres”. Durant la trobada de casals d’aquest divendres, també es va fer una recollida d’aliments i productes bàsics per al Gran Recapte.

A la Garrotxa hi ha 16 casals de la gent gran que ofereixen nombroses activitats. Gimnàstica, tallers, manualitats o idiomes són algunes de les moltes iniciatives que han quedat recollides en una programació conjunta que també és resultat de l’enquesta encarregada pel Consell Consultiu de la Gent Gran, l’òrgan de participació creat pel Consell Comarcal que es reuneix tres vegades l’any amb l’objectiu d’estimular la participació d’aquest col•lectiu i les seves associacions en la gestió de tot allò que els interessa i afecta tant al casal com als seus usuaris.