212 persones han participat aquest divendres 21 de novembre del Dia del Jubilat Garrotxí. El Consell Consultiu de la Gent Gran de la Garrotxa ha organitzat la trobada  que ha tingut lloc al restaurant Can Xel i que ha consistit en un concert del grup Calidae, seguit d’un dinar de germanor i la posterior actuació musical del duet Jubi. “La resposta d’aquesta jornada és extraordinària com també ho és la implicació dels representants dels casals de la gent gran que es reuneixen periòdicament per impulsar sortides i activitats pensades per aquest col·lectiu” ha assegurat el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona.

La d’aquest divendres ha estat la segona edició del Dia del Jubilat Garrotxí que, des de l’any passat, organitza el Consell Consultiu de la Garrotxa, l’òrgan de participació creat pel Consell Comarcal que es reuneix tres vegades l’any amb l’objectiu d’estimular la participació del col·lectiu i les seves associacions en la gestió de tot allò que els interessa i afecta tant al casal com als seus usuaris. Després de detectar mitjançant una enquesta realitzada als veïns de la comarca d’edats compreses entre els 60 a 65 anys, la falta d’activitats perquè tots els casals de la comarca es reuneixin de forma conjunta, l’any passat ja es va posar en marxa aquesta trobada, que va acompanyada de sortides culturals al llarg de l’any i de les iniciatives impulsades per cada municipi.

Actualment, a la Garrotxa hi ha 16 casals de la gent gran que ofereixen nombroses activitats. Gimnàstica, tallers, treballs manuals o idiomes són algunes de les moltes iniciatives que han quedat recollides en una programació conjunta que també és resultat de l’enquesta encarregada pel Consell Consultiu de la Gent Gran, que es reunirà aquest mes de desembre a Montagut i Oix.