Ahir 19 de juny es va celebrar a la Garrotxa la caminada anual pels drets de les persones grans, que aquest 2024 va comptar amb el lema “Vida Plena amb Drets”. Des del Consell Consultiu de la Garrotxa ja fa anys que s’organitza aquesta acció pel Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans per conscienciar i sensibilitzar a la societat en la protecció i el respecte dels drets de les persones grans.

La caminada va consistir en una ruta per diferents punts d’interès de la Canya i de Sant Joan les Fonts i hi van assistir en comunió un centenar de persones de Casals de la Gent Gran de tota la comarca. Hi eren presents persones de Sant Privat d’en Bas, de Sant Joan les Fonts, de la Canya, del Casal Cívic d’Olot, de l’Esplai La Caixa d’Olot, de Tortellà, de Sant Feliu de Pallerols, d’Argelaguer i també persones de la Residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts. A la caminada també hi van assistir un grup de joves que van obsequiar la gent gran amb uns punts de llibre fets per ells en què sortia un dels drets reconeguts de les persones grans (dignitat, independència, autorealització, assistència o participació).



Les persones participants també van rebre un braçalet de colors simbolitzant les etapes de la vida i els seus valors i les seves qualitats corresponents.  Totes les persones duien un element verd per reivindicar la saviesa, la serenor, la salut i el benestar en aquesta etapa de la vida.

Per finalitzar l’acte, es va fer la lectura del Manifest del Consell de la Gent Gran de Catalunya davant la residència Torreblanca per part de quatre membres de la Taula de Representants del Consell Consultiu: Salvador Vilalta, Anna Suñer, Dolors Quintana i Manuel Àlvarez. Un Manifest en què es reivindica una societat on es garanteixi a totes les persones els suports necessaris per superar els moments de vulnerabilitat en qualsevol etapa de la seva vida, també en la de la vellesa.

Seguirem treballant per avançar cap a un món en què totes les persones, independentment de la seva edat, puguin viure amb dignitat, respecte i seguretat.